Victory Boogie Woogie tunnel

Grote projecten & Onderhoud

In de periode 2016 tot en met 2021 is de Rotterdamsebaan gebouwd: een nieuw tunneltraject van in totaal 4 kilometer die de snelwegen A4/A13 en de Centrumring van Den Haag met elkaar verbindt. Hiermee blijven Den Haag en de Haagse regio nu en in de toekomst goed bereikbaar. Onderdeel van de Rotterdamsebaan is de 1.860 meter lange Victory Boogie Woogietunnel, één van de meest duurzame geboorde tunnels van Europa.

De voorbereiding en realisatie van het project Rotterdamsebaan is in opdracht van de gemeente Den Haag uitgevoerd door een speciaal daarvoor opgerichte projectorganisatie. De advocaten van Duet hebben de projectorganisatie Rotterdamsebaan vanaf het prille begin geadviseerd. In de voorbereidingsfase van het project hebben zij onder meer geadviseerd over de beste aanbesteding- en contracteringsstrategie, waarbij uiteindelijk gekozen is voor een aanbesteding op basis van een concurrentiegerichte dialoog en een Design, Build & Maintain (DBM) contract op basis van de UAV-GC 2005.

Tijdens de realisatiefase van het project Rotterdamsebaan waren de advocaten van Duet regelmatig in de bouwkeet van de projectorganisatie te vinden. Als vaste projectteamleden adviseerden zij onder meer bij de beoordeling van wijzigingen en (potentiële) conflicten. Het project is succesvol en binnen budget afgerond. Na het verkrijgen van de openstellingsvergunning is de weg sinds februari 2021 open voor verkeer.

Snel tot de kern van de zaak doordringen

“De jongens en meisjes van Duet advocaten weten inmiddels vrijwel net zoveel van het boren van tunnels als ikzelf. Zij zijn al zo lang betrokken bij grote infraprojecten dat je ze niet veel meer hoeft te vertellen. Zij kunnen snel tot de kern van de zaak doordringen en een, op ervaring en kennis gebaseerd, advies geven. Ik was als projectdirecteur op zoek naar maximaal comfort op alle disciplines die bij mij samenkomen. Als het gaat om het juridisch domein zit dat met de advocaten van Duet wel goed.”

Paul Janssen, destijds projectdirecteur Rotterdamsebaan en daarvoor projectdirecteur van onder meer de boortunnels Noord/Zuidlijn, Hubertustunnel en Pannerdensch Kanaal

Contactpersonen

/site/assets/files/1069/misha-leppers.jpg

mr. ing. Misha Leppers

advocaat

+31 (0)6 41776432
/site/assets/files/1065/sanne-groenwold.jpg

mr. Sanne Groenwold

advocaat

+31 (0)6 23585230