Referenties

Amsteltram

Spoor & OV

Hoogwaardige tramverbinding

De Amsteltram is een hoogwaardige tramverbinding van Amsterdam Zuid via Amstelveen naar Uithoorn, die dient om het groeiende aantal reizigers in de regio op te kunnen vangen. Hiertoe is de bestaande Amstelveenlijn gerenoveerd en voorzien van meerdere ongelijkvloerse kruisingen en nieuwe (veiligheids)systemen. De gerenoveerde Amstelveenlijn is vervolgens verlengd door de aanleg van de Uithoornlijn. De Uithoornlijn is een volledig nieuwe tramlijn, gedeeltelijk over een oude spoordijk. Hiermee is de eerste regionale tramverbinding in de regio Amsterdam tot stand gekomen.

Nieuwe trams

Mede vanwege deze uitbreiding van het tramnetwerk heeft GVB nieuwe trams besteld, de 15G (15e generatie) trams. In de periode van 2019 tot en met 2022 zijn 72 trams geleverd door leverancier CAF, waarbij de eerste trams zijn ingezet op de Amsteltram.

Begeleiding van A tot Z

De betrokken advocaten hebben zowel voor de renovatie van de Amstelveenlijn, de realisatie van de Uithoornlijn als de bestelling van de 15G trams de contract- en aanbestedingsdocumenten opgesteld, de aanbesteding begeleid en geadviseerd in de ontwerp-, realisatie- en testfase van de projecten.

Contactpersonen

/site/assets/files/1067/martijn-claasesen.jpg

mr.ir. Martijn Claassen

advocaat

+31 (0)6 20942011
/site/assets/files/1063/daniel-santurio-gonzalez.jpg

mr.ir. Daniel Santurio González

advocaat

+31 (0)6 11924108