Naar het hele team

mr. ir. Daniel Santurio González

advocaat

Neem contact op:

+31 (0)6 11924108

Daniel is gespecialiseerd in aanbestedingsrecht, bouwrecht, duurzaamheid en energietransitie. Hij wordt veelvuldig ingeschakeld voor het vormgeven van aanbestedings- en contracteringsstrategien, het opstellen van aanbestedingsdocumenten, het opstellen van contracten en het begeleiden van aanbestedingsprocedures. Daniel heeft veel ervaring in de advisering over contracten voor grote infrastructurele en bouwkundige werken, de OV-sector en duurzaamheidsprojecten. Zo stond hij van 2009 tot en met de oplevering van de Noord/Zuidlijn in 2018 aan het hoofd van het team advocaten en juristen dat de gemeente Amsterdam bijstond bij de contractering en uitvoering van de verschillende bouwcontracten.

Daniel combineert zijn juridische kennis met een technische achtergrond. Als civiel ingenieur is hij in staat snel tot de kern van complexe technische vraagstukken door te dringen en deze te vertalen naar een juridische aanpak op maat. Daniel is gespecialiseerd in zowel traditionele bouwcontracten (UAV en UAV-GC) als meer op samenwerking gerichte contractvormen zoals (NEC4) Cost+ contracten, bouwteams en allianties, al dan niet aanbesteed door middel van een twee-fasen aanbesteding. Daniel is betrokken (geweest) bij grote bouwprojecten zoals de Uithoornlijn (lightrail), de Victory Boogie Woogietunnel in Den Haag, de nieuwe PALLAS Reactor (NEC4) en het Nuclear Health Centre (FIDIC) in Petten en de renovatie van het Binnenhof.

Waar nodig staat Daniel zijn cliënten bij in juridische procedures bij de civiele rechter en de Raad van Arbitrage in bouwgeschillen.

 

Werkervaring

  • Croon advocaten, oprichter en advocaat-partner bouw- en aanbestedingsrecht (2009-2023)

  • Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, advocaat bouw- en aanbestedingsrecht (2004-2009)

  • DHV Milieu & Infrastructuur, adviseur bouw- en aanbestedingsrecht (1998-2004)