Naar het hele team

mr. drs. Ria Fahner

advocaat

Neem contact op:

+31 (0)6 51199439

Ria heeft ruim 30 jaar ervaring als advocaat en is toonaangevend specialist op het gebied van het bouw- en aanbestedingsrecht. Zij heeft hierin specifieke kennis opgebouwd in de sectoren infrastructuur, utiliteitsbouw, zorg en sociaal domein.

Ria begeleidt diverse (semi-)overheidsorganisaties bij aanbestedingen en bouwprojecten. Zij ondersteunt deze organisaties bij iedere stap in het aanbestedingsproces, vanaf de voorbereiding tot de gunning. Ria adviseert onder andere over de keuze van het type aanbestedingsprocedure en de contractvorm. In bouwprojecten heeft zij veel ervaring met diverse contractvormen, zoals UAV, UAV-GC, bouwteam, alliantie, twee fasen contracten en Cost+.

Ria beschikt over een ruime en succesvolle track record met het procederen voor de civiele rechter, de Raad van Arbitrage voor de Bouw en het Nederlands Arbitrage Instituut.

Naast haar rechtenstudie heeft Ria Engelse taal en letterkunde gestudeerd. Sinds 2010 is Ria raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

 

Werkervaring

  • Croon advocaten, advocaat bouw- en aanbestedingsrecht (2019-2023)

  • Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), senior beleidsadviseur bedrijfsvoering (2018)

  • Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, advocaat bouw- en aanbestedingsrecht (2001-2018)

  • Nederlandse Spoorwegen N.V., advocaat (1998-2001)

  • Boonstra Rademakers advocaten en notaris, advocaat (1990-1998)